Ketçap Gluten İçerir Mi?

Ketçap Gluten İçerir Mi?
Ketçap, buğday, arpa veya çavdar içermez. Bu nedenle, doğal olarak glütensiz bir üründür.
Bu sayfadaki linklere tıklayıp gezinirseniz biz de bir şeyler kazanabiliriz. Destekleriniz için Teşekkür ederiz. 

Ketçap, dünyanın en popüler soslarından biridir ve Amerikan evlerinde temel bir besindir.

 

En sevdiğiniz sandviçin üzerine sürülmüş veya bir hamburger ve patates kızartmasının yanında servis edilmiş olsun, çoğu restoran ve lokantada parlak kırmızı sos bulacağınızdan emin olabilirsiniz.

 

Yine de, glütensiz bir yaşam tarzına uyup uymadığını merak edebilirsiniz.

 

Bu makale, glütensiz bir diyet uygulayan insanlar için güvenli olup olmadığını belirlemek için ketçaba daha yakından bakmaktadır.

 

Ketçap Neyden Yapılmıştır?

 

Muhtemelen aşina olduğunuz domates bazlı sosa benzemeyen orijinal Çin ketçap tarifi.

 

Günümüzde ketçap, domates, su, sirke, şeker ve tuzdan yapılan tatlı ve keskin bir sostur.

 

Ek olarak, karışıma baharat karışımı eklenir.

 

Her markanın kendine özgü baharat karışımı olmasına rağmen, en çok kullanılanlar soğan, sarımsak , karanfil ve kişniştir.

 

Özet: Ketçap, domateslerin su, sirke, şeker, tuz ve baharatlarla karıştırılmasıyla yapılan domates esaslı bir sostur.

 

Ketçap Neyden Yapılır? Ketçap da Gluten Var mıdır ?

 

Ketçap Glüten İçerir Mi?

 

Glüten, buğday, arpa ve çavdar gibi belirli tahıllarda bulunan bir grup proteindir. Unlu mamullere esneklik vermekten sorumludur (1).

 

Çoğu ketçap, hazırlanmasında bu tahılların hiçbiri kullanılmadığından ve damıtılmış sirke ile yapıldığı sürece doğal olarak glütensizdir (2).

 

Bununla birlikte, ketçap da dahil olmak üzere soslarda, onlara daha kalın bir kıvam vermek için stabilize edici ajanlar kullanıldığında zaman zaman glüten bulunabilir (1).

 

Ek olarak, diğer glüten içeren ürünleri üreten bir tesiste ketçap üretilirse kontaminasyon riski vardır (1, 3).

 

Özet: Ketçap, damıtılmış sirke ile yapıldığı sürece doğal olarak glütensizdir. Bununla birlikte, stabilize edici ajanların kullanımı veya diğer glütenli gıdaların üretimi onu kontamine edebilir.

 

Ketçabın Glutensiz Olduğundan Nasıl Emin Olabilirsiniz?

 

Çölyak hastalığınız , glüten duyarlılığınız olsun veya başka nedenlerle glutenden kaçınıyor olun, glütensiz ketçap satın aldığınızdan emin olmanın en iyi yolu, "glütensiz" bir ketçap seçmektir.

 

Gıda ve İlaç Dairesi'ne (FDA) göre, bu etiketlere sahip herhangi bir gıda, milyonda 20 parçadan daha az glüten içermelidir - bu, glüteni sindiremeyen kişiler tarafından güvenli ve iyi tolere edilen bir miktar olarak kabul edilir (2, 3).

 

Ayrıca gıdalarda güvenilir bir şekilde tespit edilebilen en düşük seviyedir (2).

 

Yine de, bir ürünü glütensiz olarak etiketlemek isteğe bağlıdır. Bu nedenle etiket, çoğu ketçapta olduğu gibi doğal olarak glütensiz ürünlerde bulunmayabilir.

 

Ketçabınızın glütensiz olup olmadığını kontrol etmenin bir başka yolu da içeriklere ve alerjen iddialarına bakmaktır. Üreticilerin, bir ürünün buğday veya buğdaydan elde edilen bileşenler dahil olmak üzere herhangi bir önemli gıda alerjeni içerip içermediğini etiketlerinde belirtmeleri gerekir. (4).

 

Glutensiz ketçap, güvenli olan popüler ketçap markalarının bir listesi:

 

  • Heinz
  • Annie’s
  • French’s
  • Hellman’s
  • Organicville
  • Sir Kensington’s
  • Walden Farms
  • Tessemae’s
  • Fody Foods
  • McDonald’s
  • Trader Joe’s

 

Bununla birlikte, bu markalardan bazıları, glüten içeren ketçap da dahil olmak üzere başka glüten ürünler de üretir, bu nedenle etiketleri kontrol ettiğinizden emin olun.

 

Özet: Ketçabınızın üzerinde glütensiz bir etiket bulun veya glütensiz bir diyet sırasında yemenin güvenli olduğundan emin olmak için içerik listesini ve alerjen iddialarını okuyun.

 

Heinz Ketçap 1 KG

 

Uzun Lafın Kısası

 

Ketçap, buğday, arpa veya çavdar içermez. Bu nedenle, doğal olarak glütensiz bir üründür.

 

Bununla birlikte, bazı markalar buğdaydan elde edilen sirke kullanabilir veya ketçaplarını, diğer glüten içeren yiyecekleri üreten bir tesiste üretebilir ve bu da onu kontamine edebilir.

 

En sevdiğiniz Ketçabın glütensiz olduğundan emin olmak için glütensiz bir etiket arayın veya içerik listesini ve alerjen iddialarını kontrol edin.

 

Ketçabın glüten içermemesine rağmen, eklenmiş şekerlerin genellikle yüksek olduğunu ve bu nedenle ölçülü olarak tüketilmesi gerektiğini unutmayın.


Sağlıklı ve dengeli beslenmeye adım atmak için online diyetisyenler tarafından sizin için hazırlanmış online diyet imkanlarından faydalanabilirsiniz. Şimdi zayıflamaya başlamak için size özel hazırlanmış uygun online diyet ücreti ile online diyet satın alabilirsiniz.(Tıkla Ve Zayıflamaya Başla)

Görüşünüzü Paylaşın
Ziyaretçi Görüşleri

Bu yazı hakkında henüz bir yorum yapılmadı.

Bu yazıya ilk yorum yapan siz olun.

Soru ve görüşleriniz bizim için değerledir. Sorun ve görüşlerinizi iletmenizden memnuniyet duyarız.

Benzer Yazılar

İdeal kilona ulaşmak ister misin?

Kategoriler